Att gå på upptäcktsfärd

Idag, på självaste helgdagen, skulle pappa till jobbet och reda ut lite sladdar, så jag tänkte att jag kunde ju följa med och se om våren kommit till vackra Korrö, som ligger ett par km utanför Linneryd där pappa jobbar.  På vägen stannade jag dock till vid Linneryds camping och hittade diverse underliga och vackra ting.

Isen håller fast än.

Stor, gammal sten.

Bägarlav.

Eldbuske!

Det här var fantastiskt. Två skarvar, av en underart till storskarv (tog jag reda på sedan), i Linnerydsjön. Too bad att jag har lånat ut mitt tele.

Grön sjösjuka-buske.

Jag älskar tallskog!

Efter en timme vid campingen fortsatte jag till Korrö.  På vägen dit såg jag två storlommar! Jag blev så glad så jag ropade rakt ut. Så fruktansvärt vackra fåglar, velat se dem hela mitt liv. Lucky day!

Det finns mycket sten i Småland. Därför folk flyttade till Amerika.

Prickigkorvlöv!

Prickigkorvlöv!

Trädgubbe.

Sen ringde pappa och sa att han var klar. Då hade jag vandrat en bra bit från bilen, så han fick vänta en stund, hehe. På vägen hem sen såg jag äntligen 187. Har jag behövt i en månad snart. Johan (bl.a) tycker jag är knas, men det är ju ett utmärkt tidsfördriv att leta nummerplåtar på bilresor.

Slutligen vill jag säga att idag tycker jag väldigt mycket om Night of the Hunter med Thirty Seconds to Mars. Riktigt mäktig låt.

This entry was posted in Blogg, Natur, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.