Lundens naturreservat

I februari åkte mamma och jag till Lundens naturreservat mellan Rottne och Braås och gick Kullamosseslingan. Det blev lite våtare än vi räknat med, så pass att vi fick avvika från stigen eftersom vattenståndet var så högt. Det betydde att vi hade sjö eller mosse att välja på, vilket blev ungefär lika blött. Men där var väldigt fint, och jag måste åka tillbaka i sommar när havet av skvattram blommar.

På vägen hem bromsade jag in då jag fick se en liten flock dovhjortar ligga och vila på en åker. Medan jag stod och fotade hördes ett skott och de for iväg. Efter några språng föll en av dem till marken och försökte kämpa sig upp. Det var jobbigt att se.

Posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd | Leave a comment

Hissö och Musö

En dag i slutet av februari hade jag besök från utomstads och eftersom vädret verkade lovande åkte vi ut till Hissö och Musö i Helgasjön.

Posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd | Leave a comment

Notteryds naturreservat

Bestämde mig för att skolka från självstudierna och tittade ut Notteryds naturreservat på Naturkartan. Efter lite ingen-luft-i-däcket-pappa-räddar-dagen-drama kom jag iväg på eftermiddagen. Trodde inte att jag varit där förut, men visade sig att jag och hela familjen gått den korta rundan hösten 2016. Detta besök skedde dock i början av februari och i skuggan var det på sina ställen is, medan i solen var stigen nästan översvämmad. Hade inte kollat hur lång rundan var, men räknade sedan ut att den var ca 7,5 km (med ett par avstickare). Hann precis tillbaka till parkeringen innan solen gick ner! Vad som inte fastnade på bild var ett gäng kungsfåglar och tofsmesar, de gömde sig skickligt i varsin gran.

Posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag | Leave a comment

Marskaktus

Min novemberkaktus har blivit en marskaktus! Sedan den blommade i november har jag flyttat den till ett mycket kallare fönster, så jag antar att den trodde vintern var på väg igen.

Posted in Blogg, Foto, Vardag | Leave a comment

Håris-bonanza

Insåg halvvägs på väg till Bokhultets naturreservat att jag glömt telefonen hemma. Aja, tänkte jag, jag blir nog inte ute så länge, det är ju så grått och tråkigt. Visade sig dock vara perfekt temperatur för att se riktigt stora exemplar av håris. Trodde först att de var näsdukar som folk lämnat i skogen, men när jag kom närmare såg jag att så illa var det inte!

Posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag | Leave a comment

En födelsedagsbukett

Fick jättefina blommor på min födelsedag och var ju bara tvungen att försöka mig på lite botaniskt stilleben. Usch vad svårt det är. Men några bilder blev ganska bra!

Posted in Blogg, Foto, Vardag | Leave a comment

Tistel

Tistel, från 10 till 20 veckor gammal.

Posted in Blogg, Foto, Vardag | Leave a comment

En grå mellandag

Posted in Blogg | Leave a comment

En solig juldag

Juldagen bjöd på klarblå himmel och kristallgnistrande snö, och en stor flock med sidensvansar (Bombycilla garrulus). Första gången jag fått tillfälle att fotografera sidensvansar såhär nära.

Posted in Blogg, Foto, Natur, Vardag | Leave a comment

Första snön

Sista helgen i november kom Josefine på besök. Även om målet att få se en kungsfiskare misslyckades, fick vi se annat trevligt i Bokhultets naturreservat, Hörnebo skiffergruva och Illharjens naturreservat. Vid Hörnebo började det snöa, och när vi närmade oss Vetlanda var det ganska tydligt att vi kommit upp på det Småländska höglandet eftersom snön låg kvar.

Posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd | Leave a comment