Växjövisit och blomfamiljer

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har pillat med min nya dator (aj löööv it), varit iväg och så har inte internet funkat på nästan två dagar här.

I helgen var jag som sagt till Växjö och hälsade på familjen, både gammal som ny medlem. I fredags var det i princip bara sängen som gällde efter en hård skolvecka med lite för många knippen och klasar som inte såg ut som de borde, men i lördags var det full fart.

På förmiddagen satte jag mig under saxen och på eftermiddagen var det lunch hos mormor och morfar och sedan kom familjen Moding med två veckor gamla syssling Selma. Fotade dem till SMPs bebissida (ni får se bilderna sen när de valt vilka de ska ha) – och jag måste erkänna att jag är jäkligt nöjd med dem.

Selma med sin mormor Bittan.

I söndags var mamma och jag en vända till Samarkand, där jag faktiskt väldigt förvånat kunde konstatera att de gjort ett jäkligt snyggt bygge. Sen kom Julia förbi på äppelkaka och så bar det av i ett mycket ryckigt Veoliatåg hem till Stockholm igen. Ja, hem. Stockholm är ju där jag framlever mina dagar nu, och de dagarna är fantastiska. Trivs hur bra som helst, om jag inte redan sagt det, haha.

I skolan denna veckan har vi tittat på 36 olika angiospermfamiljer, typ Rosaceae och Liliaceae, som ni nog kan luska ut vad de bland annat innehåller för växter. Och jag kan ju säga det att den tidigare bilden man hade av en blomma nu är helt uppochnedvänd. En prästkrage är ju faktiskt inte en blomma, utan flera sammansatta. Ryck loss ett av “kronbladen” så ska ni se att där finns en liten pistill som gömmer sig.

I måndags satte jag äntligen upp mina älskade träd jag fick för snart två år sedan. Har inte haft någon bra, eller värdig, plats till dem tidigare. Men nu hänger de till vänster om gardinen vid skrivbordet i alla fall!


En kul grej som hände idag var att jag somnade på tunnelbanan ungefär vid T-centralen och lyckades vakna precis innan vi kom till Universitetet. Då kände jag mig lite skillad.

This entry was posted in Blogg, Foto, Jobb, Resa, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.