Gott nytt!

Ja herregud, här flyger tiden förbi. Sedan besöket i gruvan har det varit mycket intensivt i skolan med laborerande till mitt kandidatarbete, närmare bestämt de här små krabaterna:

Nostoc.

Ni som är skarpsynta ser naturligtvis att det där är ett gäng Nostoc-filament på en Hylocomium splendens. Eller för att ta det lite enklare, så är det ett gäng cyanobakterier på en husmossa. Resultaten har varit många och konstiga och jag sitter nu och skriver så fingrarna glöder innan inlämningen nästa vecka.

Men, det har ju faktiskt varit rum för lite annat också, till exempel har jag virkat en hel del, sett Placebo, hälsat på Lina i Lindesberg, träffat Emilies kattunge Nisse och kollat in Ottilias nya lägenhet.

Glasunderlägg, en husmus, mobilfodral till pappa, en liten korg och en liten duk till mamma.

Placebo på Fryshuset.

Mozartkuletillverkning hos Lina.

Nisse.

Den 20 december tog jag tåget ner till Småland och hjälpte till i de sista förberedelserna till pappas 60-årsfest. Den höll på från 15 till 03, så det kan man nog säga var en lyckad dag. Fick smaka Drambuie för första gången och lekte med mina små sysslingar tills leksakerna gick sönder. På julafton somnade jag i vanlig ordning till Kalle och sen var jag Tomte-Nissan hos en annan familj för första gången. Fick bland annat en ny extern hårddisk, så nu kan jag ha den gamla med bara bilder liggandes i pappas kassaskåp och fylla på då jag kommer hem.

Tomte-Nissan. Foto: mamma.

Mammas fina mosskonstverk.

Farin fortsätter med sin favoritlek – gömma öronen.

Nyårsafton spenderades hemma med brodern och vid 12 åkte vi ner till sjön för att titta. Jag har aldrig varit där på nyårsafton och var förvånad över att inget annonserats i tidningen, men när vi kom ner drog jag slutsatsen att det bara är privatpersoner som smäller av (haha) där. Det var många stora, fina, men flera sprängdes på marken en bit bort från oss och det tror jag inte skulle hända om några proffs höll i det hela. Det blev några suddiga (konstnärliga??) bilder i alla fall med nya objektivet, brydde mig inte om att ta med något stativ.

En fyrverkerimaskros.

Inte är det mycket snö på marken, och så får det gärna förbli till efter nästa helg. Vill inte att Ryan ska ställa in en flygtur till för mig!

This entry was posted in Blogg, Foto, Konsert, Kreativt, Resa, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.