Det blev fågelsafari

Hemkommen sedan nästan ett dygn tillbaka från London, och även om jag tappade humöret lite för många gånger var det en trevlig resa. Vi hann med väldigt mycket. Dock blev det ingen dubbeldeckaråktur den här gången heller, haha, men vad gjorde det när jag fick se så många fina fåglar i St James’s Park? 30 arter jag kan namnge (eller har letat upp namnet på i efterhand) samt ett par till jag inte hittat vad de var för några. Om ni vill veta vilka, läs följande stycke, annars – hoppa över till nästa stycke.

Kanadagås, skarv (troligtvis toppskarv), vitkindad gås, grågås, knölsvan (med ungar), svart svan, gravand, gräsand, vigg, småskrake, sothöna (med ungar), rörhöna, svart kråka, skata, tamduva, ringduva, rödhake, skrattmås, fiskmås, gråtrut, skäggdopping (med ungar), gråhäger, pelikan, rödhalsad gås, snögås, spripgås, bahamaand, nilgås, hawaiigås och sist men inte minst brun visseland, som blev min favorit.

Men vi får ju inte glömma alla ekorrar i parkerna och räven som smög omkring mitt i natten vid Towern.

Tog strax under 800 bilder som jag nu reducerat till 544, så jag har jobb framför mig i morgon. Medan ni väntar på dem får ni en ekorre från Hyde Park så länge.

This entry was posted in Blogg, Foto, Resa, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.