Dan före dopparedan

Ja, ni får ursäkta den dåliga uppdateringen här på sistone. Mycket av tiden har gått till pluggande, så det har inte hänt något intressant nog att rapportera om. Även om pluggandet varit jobbigt så är det inte en enda kurs hittills jag ångrar att jag läst, för allt har varit så fruktansvärt lärorikt och intressant.

“Du är verkligen duktig!
Är du alltid såhär duktig?
Kul att få ha dig som student och en glädje att rätta din tenta, tänk om alla skrev som du!”

För snart två veckor sedan svängde Karins bror och hans fru förbi, eftersom de skulle gå på Paul McCarney i Globen. Jag vet att jag har träffat dem förut, men det måste ha varit för lika länge sen som jag träffade syssling Anna, alltså för 11 år sedan. Blev både förvånad och glad när han berättade att han kikade in på min hemsida ibland. Det var ju faktiskt han som lärde pappa att fotografera.

Foto, ja. Jag har ju faktiskt skickat iväg två set med beställda bilder nu på kort tid. Eftersom de nu har bilderna kan jag ju också få visa er.

Milton Färm.

Affi.

Fredagen den 9e var Ottilia och jag och åt på Folkbaren på Söder. Johan fick ett häfte med tio krogar där man kunde äta två för en som jag fått ta över, och det var vi ju tvungna att utnyttja innan den gick ut. Vi båda åt fjällröding med potatismos, vilket var väldigt väldigt gott. Maten kom in fort, men betalningsservicen gick väldigt långsamt. De glömde bort oss två gånger. Men förutom den lilla detaljen rekommenderar jag varmt stället. Fanns två barer också, om man inte vill lägga 200 spänn på en fiskfilé. Efteråt gick vi och kollade i NKs julskyltfönster. Jag gillade att de spelade Michael B Tretows Den makalösa manicken.

Sergels torg.


Förra torsdagen hade jag bokat en sovplats hos Sandra och Erik på Lappis, eftersom tentan skulle börja 08.00 och jag hade ingen lust att kliva upp klockan 5 för att hinna ta mig in tills dess. De hade en mycket liten julgran och när jag såg den fick jag nog på riktigt julkänsla för första gången i år. Och då hade jag redan slagit in alla julklappar.

I lördags tänkte jag att jag skulle ta en heldag på stan och shoppa loss, eftersom jag ju faktiskt var ledig i två hela dagar och hade massor av pengar över på kontot från förra månaden. Hur länge tror ni jag stod ut? 1,5 timme. Jag är sämst på att gå på stan och jag kan inte konsten att köpa saker som jag inte har behov av. Det är väl mina småländska rötter som talar, kanske. Eller nej, jag är ekonomisk, inte snål. Det enda jag skulle ha var ett par nya byxor, och hör och häpna så passade första paret jag provade perfekt. Dessutom var inte vädret det härligaste, så jag åkte hem och åt lunch och gjorde ingenting.

I söndags åkte jag till Skansen (hade fått fribiljett av Sandra) och kikade på deras julmarknad. Hann dock först runt en sväng och tittade på djuren. Vågar säga att jag hade ganska tur, för både järvarna, vargarna och lodjuren visade sig. Köpte mig ett jättegott och jättedyrt pitabröd med renskav, en burk honung och brända mandlar.

Var är Kaknästornet?

Järv.

Lodjur.

Slaskigt på Skansen var det också. Men i måndags kom snön. Jippi tänkte jag, då blir det mycket lättare att dra resväskan på onsdag. Eller inte.

Ja, i onsdags åkte jag alltså hem till mamma och pappa i Växjö. Träffade min gamla skolkompis Anna på perrongen i Stockholm. Det var väldigt trevligt att träffa henne, vi har inte setts sen studenten. Gick finfint fram till Alvesta, men efter att vi bytt tåg och börjat färden mot Växjö uppstår plötsligt tekniskt fel och vi blir stående strax utanför Växjö i en halvtimme. Vilket påminner mig om att jag borde söka restidsgaranti hos SJ.

Igår fyllde pappa år, så vi firade honom med marsipan/nougattårta på morgonen och åt lunch på Lanterna. Träffade på flera gamla bekanta på stan! Hämtade ut mitt postpaket på vägen hem, innehållande Peter Gabriels singel Don’t give up på vinyl. Väl hemma var det meningen att vi skulle fika, men alla mer eller mindre somnade istället.

This entry was posted in Blogg, Foto, Resa, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.