Crispuskrans

Idag åkte Sandra, Erik, Emilie och jag ut till Siggesta gård för att kolla in stället och hälsa på Frida som skulle binda midsommarkransar. Jag kan ju säga en sak som är säker – åker inte i första taget ut dit igen med SL. Missade tåget med en rulltrappslängd för att bussen var sen, därför kom jag också till Slussen precis när bussen ut till Värmdö stänger dörrarna och trots att jag står och vinkar endast 20 m från hållplatsen, där det gick att stanna, tittar chauffören inte ens på mig. Därför fick jag hoppa på en annan buss som körde ifatt den som kört ifrån mig.

För att komma hem fick vi gå över en km för att bussen som skulle komma halv ett inte skulle stanna vid Siggesta. Sandra som hade bråttom gav oss dagens intersivpass. Men vad kan man förvänta sig av lantbussar om inte annat än att de är sena? 45 minuter! INTE ok. Men, men, jag kom hem tillslut i alla fall, faktiskt bra tajmat med bussen från Hallunda.

Det var i alla fall väldigt fint där ute med hästar, kaniner och fruktansvärt gravida minigrisar. Erik lyckades fiska upp en fotbollsgolfboll som hamnat i dammen så Sandra fick spela lite. Jag och Emilie gjorde våra egna kransar så länge. Först gjorde jag en med klöverblommor och satte ihop med gräs, men sen kom jag på att jag ju faktiskt tog med trådrullen, så då gjorde jag en annan av en krusskräppa. Emilie sa att det var den snyggaste kransen på hela området.

Crispuskransen.

Emilies krans blev istället en midsommarboa som Sandra fick.

Pilfinkar fanns där många.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.