Vårdans

Det är väl trevligt vad man kan hitta när man styr in på stigar man tidigare inte beträtt. Tänkte gå till vanliga bryggan vid Mälaren, men svängde istället halvvägs vänster och följde ett utgrävt vattendrag längs en åker. Hur vet jag att det var utgrävt? Tittade sedan på Eniro och bilderna där visade då inga spår av vatten där, samt att det fortfarande var fotbollsplan där nu hundklubben håller till.

Det första jag hittade var två kärleksfulla nässelfjärilar.

Sedan följde jag vattendraget och hittade en spång där vattnet forsade över ett antal vackert rundade stenar. Jag vet att forsande vatten är ett omåttligt populärt fotoobjekt, men i alla fall jag har inte fotat det särskilt mycket.

Tillslut kom jag fram till en annan strand vid sjön där jag fick se flera stycken storskrakar, knipor, silver/fisktärnor, sädesärlor och skäggdoppingar.

Ett par knipor.

En kniphona som hittat ett hem.

En manlig storskrake.

Sen gick jag tillbaka och tog språnget över spången och gick bort till vassen där jag sett skäggdoppingarna leka. Var inte lätt att hitta en bra plats, det var vatten, grenar, träd och vass i vägen, men jag fick i alla fall se ett par på ganska nära håll i vassen. Så, varning för skäggdoppingspam.

Dansande skäggdoppingar.

Behöver jag tala om att skäggdopping är min favoritfågel? Dock står jag fast vid att det är koltrasten som sjunger vackrast.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.