Rödhake med vårkänslor

Under rådande virusomständigheter har universitetet och skolorna stängt här i Norge och vi har tvingats upprätta “hjemmekontor”. Inget jag föredrar, precis. Jag kan i alla fall konstatera, såhär en vecka efter stängning, att jag är glad att jag tog beslutet att släpa med mig min stora datorskärm från jobbet. Hade jag tvingats jobba på bara min lilla laptop hade jag nog gett upp redan.

Utanför börjar fåglarna sjunga på allvar. Rosenkvittenbusken besöks nu övervägande av gråsparvar och koltrastar, men också en del talgoxar, blåmesar och grönfinkar. Ja, och så skator och kråkor såklart, men de är för tunga för att sitta i busken. Förra veckan såg jag för första gången ett par bergfinkar, de hade nog hittat hit från Nygårdsparken där de sedan före jul funnits i tiotusentals. Jag vet att det finns både rödhakar och gärdsmygar här i området, men det är ovanligt att jag ser dem i trädgården. Idag bestämde sig i alla fall en liten rödhake att posera för mig några minuter medan han sjöng.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Vardag. Bookmark the permalink.