Promenadvecka

Näe, någon simning har det inte blivit på över en vecka, däremot ovanligt många promenader. Men innan jag berättar om dem måste jag bara få tala om att jag fick A på min rapport i statistikkursen. En sak att få A på en tenta, visst blir man glad, men när det är på ett projekt blir man extra lycklig. Det bästa av allt är att jag själv kände mig nöjd och det var en fantastiskt trevlig kurs.

Nåväl, på långfredagen kom Johan och vi lagade flygande Jakob, det blev det godaste jag någonsin lagat med kyckling. Receptet hittade jag i Buffé. Jag glömde blomkålen, men det var lika gott ändå. Sedan åkte vi ner till stan och tog ett par öl på Soldat Svejk. Johan klagar på att ölen är dyr i Sverige, men när den är så god som på Svejk betalar jag gärna 60:-/halvlitern.

Lördagen bjöd på en promenad till Sundbyberg och en lyckad shoppingtur, typ det jag skulle klarat av med Sofia i Barkarby för några veckor sedan då det slutade med att ingen av oss köpte någonting. Ett par chinos och en vit tröja till Greklandsresan blev det. Sen åkte vi till ICA och inhandlade påskmiddag – tacos på Waldners beställning, vilket vi intog hemma hos Johans kompis Johan. Gud så mätt jag blev. Sedan var vi lagom rasistiska och spelade trettio rundor Negerpresident.

Påskmiddag.

Påskmiddag.

I söndags sov vi jääättelänge, hängde en stund på Science Fictionbokhandeln (dreglade lite över Star Trek: Voyager-boxen) och kollade sen på film hemma hos Waldner. I måndags tog vi vara på det vackra vädret och promenerade till St Eriksplan, sen var det dags för Johan att ta bussen till Skavsta. Tröstade mig med några Voyageravsnitt.

I tisdags bar det av på den lite krångliga resan till Sandras stuga i (Norrtälje-)Bergshamra. För mig innebar det t-bana till Kista, buss till Åkersberga, buss till Svensboda vägskäl och sen två kilometers promenad. Tog typ tre timmar, men hade ju trevligt resesällskap i form av Annelie och Emilie. Sandra mötte oss vid busshållplatsen så vi slapp gå vilse.

Där var många söta stugor, som vanliga hus fast modellen mindre. Ett av dem hade tavlor på fasaden. Efter fika gick vi en sväng ner till Bergshamraviken och testade isen. Lagade ratatouille med kyckling och pasta, sen spelade vi M.I.G. och plump. I onsdags tog vi en promenad åt andra hållet och hittade hästar, ett spillkråkepar och massor av skägglav. Korsade hela Vaxtunasjön på tillbakavägen eftersom det var alldeles för tråkigt att bara vända i spåret. Lunch hann vi med, sen var det dags att åka hem, men denna gång via Norrtälje och motorvägsbussen tillbaka.

Bergshamraviken.

Spillkråka.

Skägglav i massor.

Emilie var fantastisk som vanligt.

1 - Sandras stuga, 2 - Bergshamraviken, 3 - Vaxtunasjön, 4 - busshållplatsen

1 – Sandras stuga, 2 – Bergshamraviken, 3 – Vaxtunasjön, 4 – busshållplatsen

Idag var jag hos Annelie på Lidingö och fotade hennes två Shetland Sheepdog, Bingo och Mio. De ser verkligen ut som lejon! Beundrar verkligen Annelies engagemang för de där små pupsen (som hon kallar dem). Bingo har artros så hon har köpt en vagn till honom som hon drar honom i vissa sträckor när de är ute på långpromenad. Som nu.

Annelie, Bingo och Mio.

Annelie, Bingo och Mio.

Mja. Lite öm i fotsulorna är jag. Men arbetat bort lite av påskgodiset har jag nog gjort i alla fall!

This entry was posted in Blogg, Foto, Jobb, Natur, Resa, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.