Mot Fridhemsplan

Jaha, ja, här händer det inte mycket. Enligt mig så är det alldeles för mycket schemalagd tid på den här kursen, så jag hinner knappt något annat än att plugga under vardagarna. Men, men, nu ska jag sluta muttra.

Något av det första jag gjorde sedan förra inlägget var att köpa mig en ormbunke, en Adianthum. Blev så förälskad i den arten när vi läste Organismernas mångfald HT10, och såg i en annons att en butik på Östermalm sålde dem.

Adianthum.

Förra lördagen åkte jag hem till Frida för att skriva klart labrapporten, göra sushi och ha systuga. Allt tog lite längre tid än väntat eftersom vi var tvungna att springa in till hennes ögonläkare till granne och få klarhet i hur experimentet med den optiska skivan egentligen fungerade. Men oj vad trevligt det var. Sushin blev en succé och jag sydde äntligen de där örngotten till kuddarna vi köpte på IKEA. Den ena blev lite för stor, så fick sy in en kant. Men då blev överslaget för litet, så fick sy dit två knappar och virka öglor till dem, vilket resulterade i en ganska snygg detalj ändå.

Idag tog jag mig tid till att utforska närområdet. Bästa sättet att upptäcka världen är verkligen genom att ta en promenad. Gick ner till Ulvsundasjön (där finns en miniliten 4H-gård!), och tog först av åt väster, men vände efter en bit tillbaka och gick österut mot St Eriksplan. Gick över bron och tog sedan tunnelbanan hem från Fridhemsplan. Man kan lugnt konstatera att den här promenaden var helt annorlunda från de jag brukade ta i Draget – mötte massor av folk, höghus var hela tiden synliga och kungsfåglarna, tofsmesarna och stjärtmesarna var utbytta mot gräsänder, knölsvanar och viggar. Men jag trivs ändå. Det här var en sådan där promenad då meningen “Jag älskar Stockholm” hela tiden snurrade i huvudet på mig.

Huvudsta gård.

Tranebergsbron mellan Kungsholmen och Bromma.

Kungsholmen.

Karlbergs strand.

Karlbergs slott.

Sankt Eriksbron mellan St Erinksplan och Fridhemsplan.

Uppe på Sankt Eriksbron. Uppe till höger syns postterminalen, ungefär mitt emellan Tomteboda och Västra Skogen.

Framme!

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.