Mormor, mamma och valborg

I fredags efter att Annelie visat mig den felfärgade gåsen hämtade jag upp mamma och mormor på T-centralen. Fixade SL-kort, åkte hem och fikade, och sedan gick vi in till St Eriksplan och tog därifrån tunnelbanan till Lakritsroten. Det gick lite sisådär för mormor i spärrarna. Men ja, inte är det alltid så lätt att förstå sig på dem.

Mormor och jag vid Karlberg slott. Foto: Mamma.

Tittade på Jesper Rönndahls evolutionfilmer under kvällsmaten (frallor, bullar, kringlor, öl) och somnade gott vid 11.

I lördags tog vi först en tur till Kungsträdgården efter tips från Annelie att körsbärsträden blommade, och det gjorde de verkligen! Var något fotbollsjippo där också, så det var full rulle.

Körsbär.

Sedan tog vi en knökafull spårvagn till Biologiska muséet där vi hälsade på Sandra och tittade på de gråa fåglarna som egentligen ska vara svarta. Är bra att gå dit och repetera arterna lite då och då.

Mormor och jag och sillgrisslorna. Foto: Mamma.

Tänkte sedan gå in på Skansen, men kön vid Hazeliusporten var lite lång, så vi gick till huvudingången istället. Där var dock alla köer minst tre gånger så långa som vid Hazeliusporten, så vi satte oss och åt på Lilla Parkcaféet istället. Sedan gick vi in genom Hazeliusporten ändå. Tittade först på gråsälarna när de blev matade. Tyvärr var det inte mycket action i varg- eller järvhägnen, men björnarna var det full fart på. Och påfåglarna var så jäkla fina!

Moses Gråsäl.

Fru Påfågel.

Herr Påfågel.

Försöka går ju alltid.

En vit påfågel.

Renkalvar är så otroligt söta. Att vara renhona hade ju inte skadat, jag vill också ha horn.

Åkte sedan hem och lagade fisksoppa. Mormor var helt slut och somnade tidigt, medan mamma och jag tittade på Robins med Johan Glans och Henrik Dorsin. Mycket roligt.

I söndags tog vi bussen till Hagaparken och gick på fjärilshuset. Herregud vad varmt där är! Jag är lite skräckblandat förtjust över alla karpfiskarna de har i akvariet där. Dock håller jag mig borta från de rödfenade antennmalarna i den stora bassängen.

Mamma, mormor och ugglefjärilarna.

Varför kan jag aldrig lära mig att ta kort på artskyltarna så att jag sedan kommer ihåg vad det är jag har fotat?

Blåpannad amazon och gulpannad amazon.

En snabb lunch och sedan mötte vi upp med Sofia vid Solna station för att gå på megaloppisen i Solnahallen. Köpte Genesis Trick of the Trail på LP och South Park säsong 1 av en trevlig snubbe. För en gångs skulle köpte inte mamma något!

Mormor, Therese, Sofia och jag. Foto: Mamma.

Sedan bar det snabbt hem, hämta väskorna och ta sig till T-centralen där jag vinkade av dem. Väl hemma var det dags att tvätta och döm om min förvåning när jag kommer ner och finner min vittvätt helt rosa. Är helt säker på att det inte fanns något rött i maskinen, men kanske hade personen innan mig färgat så det satt kvar i gummiringen runt luckan. Arg arg arg. Klorin är det förslag jag fått, så vi får väl ta och prova det.

I måndags var det ju då valborg och Skansen bjöd på inträdet för alla studenter. Träffade Annelie vid tre och inspekterade nya Lill-Skansen, sedan tittade vi på när Frida dansade och Kårsdraget spelade.

Annelie och killingen som var på fel sida. Det slutade lyckligt, kan jag meddela.

Moses Gråsäl.

Film: Moses klappar sig på magen.

Gråsparvhona.

Gråsparvhane.

En styck bofink i en styck blommande lönn.

Frida och August Strindberg.

Är man tillräckligt många kan man både spela och dricka samtidigt.

Sket i elden och åkte hem och pluggade istället!

This entry was posted in Blogg, Foto, Konsert, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.