Långhelg på hemmaplan

Mamma pratar ibland om att när jag flyttade hemifrån för snart nio år sedan så kallade jag inte Växjö hemma längre (och det är såklart uppenbart att hon tyckte det var jobbigt). Jag minns inte hur lång tid det tog, men senare insåg jag att man kan faktiskt ha flera platser där man känner sig hemma. I höstas var jag redo att flytta från Bergen för jag har aldrig varit så trött i mitt liv på grund av vädret. Denna vår har dock bjudit på många soliga dagar och jag tycker att jag har utnyttjat dem väldigt väl. Fräknarna på näsan är tillbaka och armarna har svidit av solbränna. Flera nya stigar har utforskats och många fina vyer har insupits, och jag tror jag utvecklat en ny kärlek till denna stad som jag inte haft förut. Därför kändes det som semester på riktigt när mamma och pappa kom hit den 8 till 11 juni.

Rödvin, choklad och rummikub.

Trots mina innerliga önskningar ville det sig inte bättre än att söndagen var den våtaste på länge. Så det var bara att dra på sig full mundering på vår rododendronsafari. Normalt sett är jag inte särskilt intresserad av planterade växter, men när de exploderar i maj kan inte ens jag låta bli att bli imponerad. På kvällen åt vi trerätters på Spisekroken ute på Nordnes. Jag gillade verkligen deras koncept med tre förrätter och tre efterrätter som en.

Wall-E!

Det huvudsakliga skälet till att mamma och pappa kom just denna helg var konserten i Bergenhus Festning på måndagkvällen – Mike and the Mechanics och Phil Collins! För min egen del är jag ett större fan av MM än Phille, men båda var riktigt, riktigt bra. Jag hade ingen aning om att Phil var så skämtsam. Enligt Verdens Gang var vi ca 16500 personer i publiken.

Mike and the Mechanics.
Phil Collins med sonen Nicholas.

Trots den sena kvällen steg vi upp tidigt på tisdagsmorgonen för att hinna ta en tur upp på Ulriken. Vi kom bara tio minuter efter att de öppnat, men tyskarna hade hunnit före! Nåja, en kvarts väntetid var väl inte så farligt. Värre var det för de som stod i kö när vi kom ner igen, då sträckte sig kön långt ut på gatan.

Sydväst.
Väster. Hela Løvstakken!
Spår efter branden i april på Løvstakken. Ett norwegianplan har precis lyft från Flesland.
Nordväst. Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Lyderhorn och Askøy på rad. Längst bak Sotra.
Norrut. Rundemanen.
Pappamannen.
Centrum.
Telemasten och en styck mamma till höger.
Tysk cowboy.

Vi hann med en snabb titt i Muséhagen innan det var dags att ta bussen tillbaka hem, slänga i sig lite lunch, och sen åka till flygplatsen. Vilken toppenhelg det varit!

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Vardag. Bookmark the permalink.