Dimma i Lübeck

I torsdags var jag hos Emilie och mös med Arrietty, pannkakor med äpple och sirap och Katamari. Har inte spelat Katamari på PSII sen Johan bodde i Linköping!

Emilie lagar pannkakor.

Sedan åkte jag till Karlberg och mötte upp med Ottilia. Gick därifrån till Västra Skogen, så nu kan jag den vägen också! Vi lagade fisk och drack öl och glögg, hur gott som helst.

I fredags åkte jag till Hamburg för att hälsa på Johan. Som vanligt jobbade han när jag kom, så gick till Jungfernstieg och kollade på fåglarna, satt och läste en stund och gick en runda på stan. De höll på att resa en massa julbodar lite varstans i stan och butikerna var proppfulla av julgrejer.

Aningen hungriga fåglar.

Petri kirche.

Träffade Johan utanför Applebutiken halv 6, gick en liten sväng och sen skulle han klippa sig. Fått låna Sagan om de två tornen av Emilie, så satt och läste den. På kvällen kollade vi på Rocky Horror Picture Show, men Johan gillade den inte. Kanske tycker inte han att Tim Curry passade så bra i sina kläder som jag tycker. I lördags var vi på ett växthus tillhörande universitetet. Det var inte så stort och det var dåligt skyltat på de flesta ställen, men sjukt coola former fanns där.

Fru och herr kottepalm.


Massivt älghornsbräken.

 

Där kan man tala om hjärtformat.

Sedan gick vi till Butlers och Depot för att Johan ville köpa mer julgrejer till lägenheten. Jag hittade ett par fina grejer, men lyckades inte öppna plånboken. Jag var trött, varm, hungrig, hade ont i axeln av kameraväskan och det var alldeles för mycket folk på stan, så vi åkte hem och kollade på att par avsnitt av Tintin (eller ja, Johan kollade, jag somnade) innan vi åkte ner till stan igen för att gå på julmarknaden vid Hamburger Dom. Vilket ställe alltså! Större än hela Gröna Lund. Alla matstånd var jättemysiga och vi drack glühwein och och åt världens godaste brända mandlar. Och min blåsa var snäll mot mig efter ölen! Johan köpte Duckstein, aldrig druckit förr, men den var hur god som helst.
Transvestitlejon.
Fantastiskt trevligt alltså. Mindre fantastiskt trevligt, men likväl ett äventyr, blev hemresan. Åkte i vanlig ordning bussen vid 11.05 på förmiddagen till Lübecks flygplats för att ta flyget 13.40. 13.30 ropar de ut att det flyg som skulle kommit och tagit oss till Skavsta fått åka till Bremen istället, eftersom det var så väldigt tät dimma i Lübeck. Och ja, den var verkligen tät. Jag såg inte ens flygplatsen förrän 100m innan vi var där. Så, det blev buss igen i två timmar till Bremen. Fick en kvinna bredvid mig som var född och uppvuxen i Kenya, bott ca 15 år i Tyskland och nu sedan tre år tillbaka i Sverige med en ny man och tre dobermanns. Hon var rolig. Vi blandade engelska och svenska hej vilt och delade flygresehistorier. Hon berättade att när hon åkte ner förra måndagen så hade de försökt landa två gånger i Lübeck, men dimman hade varit lika tät då och de hade fått flyga till Bremen istället. Måste ha varit läskigt. Var ganska dimmigt i Skavsta med för den delen, visste inte om vi var 100m eller 1m upp i luften precis innan vi landade. Kom på bussen snabbt i Skavsta och de körde den fortare än vad de brukar göra, så var hemma ungefär 4h efter att jag planerat att vara hemma. Snälla Karin hämtade mig dessutom i Hallunda.

Igår kväll och ikväll har min syssling Anna varit på besök, alltså Karins brors yngsta dotter, det vill säga Ingrid och Fredriks kusin. Vi har inte setts, eller haft kontakt, sen amerikanarna var i Linneryd, alltså för 11 år sedan. Mycket inspirerande att höra alla hennes historier och framtidsplaner!

This entry was posted in Blogg, Foto, Resa, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.