Den stora staden

Ojoj, var ska jag börja? Har haft en utomordentligt trevlig helg med Johan och hans vänner, kom hem i eftermiddags. I lördags kom Jabba förbi och jag hittade ett öl till jag tyckte var gott (nu har jag två på listan). I söndags var vi på stan och kikade runt. Tittade bland annat på fotoutställningen om Tokyo på Kulturhuset. Fin utsikt från våning 5! Köpte också en t-shirt på Topman och Kikis expressbud (originalboken) på Science Fictionbokhandeln. Där inne kan man gå länge!

Sergels torg med alla myrmänniskor.

Igår jobbade Johan, som han brukar på måndagar, så jag bestämde mig för att gå på upptäcktsfärd i stora staden. Från T-centralen gick jag utmed Strandvägen till Skansen och kikade på djuren.

Utsikt från Strandvägen över Nordiska muséet, Vasamuséet och Gröna Lund.

Det första djuret inne på Skansen jag stötte på var en liten hungrig ekorre.

De här vitkindade gässen ville ha min medhavda matsäck. Så också gräsänderna, fiskmåsarna och skrattmåsarna. Men gåsen närmast kameran jagade iväg dem. Fantastiskt fina är de dock.

Jag har aldrig varit med om en fräckade gräsand asså. Hon hoppade upp i knät på mig! Fast, vad gör man inte om man är hungrig?

Fina fåglar! Dock läskigt med gäddhuvudena.

Tror ni väggen inspirerats av tuppen, eller tuppen inspirerats av väggen?

Man är en allt bra dum duva om man landar i de hungriga vargarnas hägn. Tyvärr hade jag bara 50mm-objektivet med mig.

En visent i en höhållare. Eller nej.

Björnen som inte fick vara med och bråka.

Och så avslutades Skansenbesöket med en överraskning!

Sen gick jag tillbaka över bron och bort till Karlaplan där jag köpte choklad på Ejes choklad, för att sedan vandra Strandvägen tillbaka och bort till Shock på Drottninggatan. Hade de haft skinnvantarna i min storlek hade jag kanske köpt dem. Vid det här laget hade solskenet växlat till ösregn, så var glad att komma ner i tunnelbanan igen. Johan och jag möttes upp för att handla på Japan Food and Kitchen. Jag köpte tre påsar wasabiärtor, för det är så sjuhelsikes gott. Sen bar det av hem till Waldner för att äta mumsig kvällsmat och kika på Halv åtta hos mig. Vad jag hatar det programmet.

Kom som sagt hem i eftermiddags, men inte helt utan komplikationer. Först blev tåget nästan en kvart försenat eftersom de inte fick på en rullstol i tid, efter Södertälje tvärbromsade tåget i mörkaste tunneln (blev jag rädd eller?!) pga ett signalbyte och datorn tog över tåget så att balansgrejen inte kunde brukas och bistron fick stänga mellan Södertälje och Norrköping för det krängde så. I Norrköping kunde detta åtgärdas, men förseningen var än värre. Så tåget mot Växjö i Alvesta hann gå och först fick jag reda på att jag skulle få vänta över en timme där på nästa förbindelse, men som tur var fick de fram en buss som gick direkt. Så blev faktiskt inte mer än en halvtimme försenad hem. Och jag ska nog inte klaga, för det engelska paret som satt bredvid mig hade fått åka nattåg från Narvik till Stockholm och nu var de på väg till Köpenhamn för att där byta tåg till Köln och sen flyga till London. Men de hade bilen i Gatwick. Stackarna. Undrar om jag själv kommer iväg om en vecka. Det återstår att se.

This entry was posted in Blogg, Natur, Resa, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.