Baka baka liten kaka

Jag har varit riktigt produktiv de senaste dagarna. Bakat fem sorters kakor, sytt örngott, börjat packa… Idag sydde jag två örngott till, eftersom det fanns efterfrågan på dem, hehe.

Igår bjöd jag över mormor och morfar på afternoon tea, som blev kvälls-te. Mamma fick ju dille på afternoon tea och när vi inte hann med det under Londonvistelsen tänkte jag att vi får väl göra våran egen. Så jag gjorde en te-lista och bakade tigerkaka, minttoppar (utan minstsmak), brownies och mandelskorpor. Tigerkakan och mandelskorporna bakade jag på Elins mjöl (dvs glutenfritt), och med skorporna gick det väl bra (de blev dock väldigt oskorpliknande i konsitensen), men tigerkakan – katastrof. Egentligen fattar jag inte hur jag kunde bjuda Elin och Lina på den idag igen. Degen blev så lös att det blev enfärgad tigerkaka, samt att allt fett sjönk till botten, så den blev så jäkla slajmig. Tur jag kunde ta till cornflakeskakorna jag gjorde idag då. Fast de smälte såklart i dagens varma rumstemperatur så vi fick äta dem med sked. Hå hå ja ja, det kanske inte är förrän man blir mormor/farmor som man blir en hejare på bakning.

Nästan direkt när Elin och Lina gått hem började det ösregna. Vi hade altandörren öppen och Farin satt och längtade ut som vanligt. Så jag satte på honom selen och släppte ut honom. Efter att ha suttit i regnet ca fem sekunder hoppade han in igen. Han såg lite sorglig ut med tovig päls och allt, haha.

Och så har vi svampar i trädgården.

This entry was posted in Blogg, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.