Utställningar och kli

Var hos Johan i helgen och kollade på Community och kikade in på Fotografiska. Lennart Nilssons bilder kändes mest värda inträdessumman, tycker jag nog. Visst, Annie Leibovitz är skitduktig, men när blev semesterbilder konst? Sen kan man tycka att kvalité ska gå framför kvantitet, men tomma rum under invigningsveckan ser inte bra ut alltså. I SMP stod det “Den korta promenaden bort från hektiska Slussen gör att besökaren både kan samla sig inför besöket och sortera intrycken från visningarna”. Det kunde dock inte vi. Det regnade småspik och blåste så paraplyet vände sig ut och in, nämligen. I måndags var det dock finare väder och då åkte jag in till stan igen och tog mig en promenad från T-centralen till Skanstull. Johan Rabaeus var ute och gick med sin hund samtidigt som han pratade i telefon, minsann.

Fotografiska gömmer sig bakom den stora båten där till höger.

Ja och igår sändes ju första semifinalen av ESC. Tycker det är skitkul med Europafinalen. Mycket glad att Bosnien-Hercegovina gick vidare, dock ledsen för att Slovakien inte gjorde det. Portugal kunde ju ha åkt ut istället (jag tål inte när tjejer sjunger sådär).

Idag var jag och lunchade med de två kufarna Sune och Tommy. Om ni någonsin får höra de två tjabba med varandra, spetsa ögonen, för det är jätteroligt att lyssna på. Sune visade mig hur morfars antika kamera funkar, så nu ska man prova på hur det är att inte ha varken exponeringsmätare eller sökarfokus. På vägen hem stannade jag till i Linnéparken och fotade lite.


Väl hemma satt denna lilla ailien på mitt fönster.

Sedan bar det av till Klara och vi begav oss till maskrosängen vid vattentornet. Jag säger bara det, gå inte i en maskrosäng om ni absolut inte måste. Det kliar än, alltså. Hoppas inte att Klara fick några men. Det var faktiskt hon själv som sa att man får offra sig för konsten.  Fina bilder blev det dock!


This entry was posted in Blogg, Foto, Konsert, Natur, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.