Tillbaka i skogen

Ja, varför inte göra en favorit i repris? Pappa skulle till jobbet några timmar idag (han hade egentligen klämdag), så jag följde med ut till Linneryd och strövade kring i skogen vid campingen och i Korrö. Ni kommer väl ihåg?

Den här gången hade våren kommit lite längre, och det var fullt med blivande blåbär vid campingen.

Blivande blåbär.

Där finns mycket tall. Det gillar vi.

Jag undrar om de här rötterna försökte säga mig någonting… på kinesiska?

I Korrö var det fullt med vitsippor! Dessutom hade vattnet dragit sig tillbaka en bra bit sen sist, inte lika mycket översvämningar längre. Dock inträffade här två missöden. Mitt teleobjektiv ville inte funka igen och det kostade mig en bra bild på en större hackspett. Sen började det regna och gympadojor är inte direkt byggda för blött gräs, så jag blev våt om tårna.

Vitsippor fanns det gott om!

Backsippa.

Av någon anledning tänker jag alltid på min äldsta faster när jag ser en gullviva. Tror det beror på ett barndomsminne i mitt undermedvetna.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.