Tovetorp

Vilken vecka! Jag längtar tillbaka till träningsbyxorna och stövlarna som bara den. Klassen kom närmare varandra, maten var jättegod, djuren var många och naturen så vacker.

I måndags samlade vår grupp djur i barrskog, i tisdags på sandmark och på äng och i onsdags lite till på ängen eftersom det var den biotopen vi blivit tilldelade att redovisa om. Så det var upp och hoppa kl 07, sedan insamling från 09 till 11, lunch, insamling från 13 till ca 15, fika, sortering av djuren och så kvällsmat. Halva onsdagen och hela torsdagen var det endast nyckling som gällde – man blev rätt trött i ögonen och arg på boken som sa att det var något annat än det man själv ville tro att det var man trätt upp på nålen. På kvällarna var det mycket TV; Idol, Mitt i Naturen och Valdebatt. Första kvällen somnade jag 21.40, sista kvällen 00.20. Blev senare och senare varje kväll, haha.

Förutom den ganska dåliga planeringen från lärarnas sida av insamlingarna var det många saker som var så bra. Det var till exempel helt underbart att kunna gå runt i träningsbyxor och grova stövlar hela tiden. Hanna sa en så klockren sak: Det skulle vara mer exotiskt med en kostymnisse än en zebra här ute. Vi fick också se en hel hop rovfåglar cirkulera över sjöarna, lyssna på fladdermöss (via en ljudtransformator förståss), mata de tama dovhjortshindarna och skratta lite åt de hesa hönsen. Näst sista dagen var jag och vandrade i skogen själv en stund och stod plötsligt öga mot öga med en vild dovhjortshind som ganska snabbt insåg vad hon stött på och hoppade iväg. När jag följde efter så jag att hon hade en kompis också. Det var roligt!

Vad som inte var roligt var att jag glömde mina regnbyxor där (håller på med lite detektivarbete nu och försöker spåra dem) samt att något tryckt mot min hårsprayflaska i necessären så att det var mer hårspray i necessären än i flaskan när jag kom hem. Bland annat plasten på min borste hade spruckit så den såg ut som en uttorkad sjöbotten.

Helgen var händelserik, men den bearbetar jag i ett annat inlägg. Kan dock säga att idag började vi med en ny kurs – Organismernas mångfald och fylogeni, vilken kommer vara oändligt mycket tuffare än faunistikkursen. Men jag ska banne mig klara den!

Bilderna kommer här tidsmässigt i kronologisk ordning. Varning för många hjortar som äter äpple.

Dovhjort i hägn.

Dovhjortar i hägn.

Havsörn!

Jag älskar mina nya stövlar.

På den närliggande ängen.

Snigel i kvällsljus.

Branddammen som var halvt igenvuxen av någon form av vattenväxt. Såg nästan ut som asfalt!

Stockholm är lite som USA när det gäller sniglar - alla är så stora jämfört med hemma.

En jättevacker dimslöja över ängarna.

Har man inga armar får man helt enkelt se lite rolig ut när man äter för stora saker.

Om nom nom.

Mmff nam nam.

Err mam am.

Mmmmmm!

Det där är vad jag kallar ögonfransar.

En liten oinbjuden gäst.

Någon form av anisoptera.

En ur underordningen Apocrita och en ur underordningen Brachycera.

Mycket vackert punktljus på kvällen i skogen.

En hjulspindel har varit framme.

Åh vad jag älskar mitt polfilter.

En köttfluga.

En bålgeting.

En grön vårtbitare. Man skiljer en vårtbitare från en gräshoppa genom att kolla på antennerna - en vårtbitare har väldans långa antenner medan gräshoppan har kortare.

En spindel av något slag. Någon som vet?

Blåklockor i gräset.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Skolan, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.