The Ark på Cirkus

Åhåhåhåhåh man får aldrig nog! Deras konserter är som en drog, haha. Ett riktigt uppåtjack. Skillnaden är att det man ser är verklighet och därför blir det ännu bättre. Kanske ska påpeka att jag inte provat droger själv, men jag har läst om det, ehrm.

Hur som helst, de spelade mycket från första och andra skivan och de gjorde även en tidsresa i kläderna. Först hade Ola på sig sin lila läderstrumpa från We Are The Ark, sen bar de sina gröna overaller, sen plockade Ola fram sina svarta vingar (ingen tanke på potatis den här gången dock, Sigge vet vad jag menar) och sist nya, vita kläder med fjädrar, där det “fanns plats för flera ess i skjortärmen”.

På mellansnacket märktes det att de vuxit upp, och de erkände till och med själva att de inte är unga längre. Det är inte riktigt det här rebelliska längre, för jag tror de anser att vi, publiken, förstått deras originalbudskap vid det här laget. De är lite mer nere på jorden idag. Men därmed inte sagt att det bara var seriöst prat, vi fick även veta att Jens röst är lika djup som ett småländskt bergatrolls anus, jajemän.

De bästa låtarna var Disease och Laurel Wreath, vilken den sistnämnda är min favoritlåt med dem. Knäppte ett par bilder med aifånen, men den visade sig vara väldigt mycket bättre att filma med, faktiskt. Nåväl, lite sudd ska ni få se.

Det obligatoriska hoppet och slaget på cymbalen.

Idag träffade jag Herr Fasan igen, och lyckades få en bild av honom innan han sprang iväg. Inget praktkort direkt, men man ser ändå det otroligt vackra mönstret på ryggen.

Ikväll har jag lärt mig allt om Nuclear Magnetic Resonance spektroskopi och lagat min fantastiska rotfruktssoppa. Här är receptet för de som vill prova på:

(1 port)
– 1 morot
– 1 palsternacka
– En halv gul lök
– En knytnävesstor potatis
– Dill, persilja och gräslök efter behag
– En grönsaksbuljongtärning
– Peppar efter behag (jag brukar peppra på rätt rejält, det blir gott!)
Undvik att salta mer, det är redan ganska mycket salt i buljongen.
Hacka i små tärningar och koka med buljongen i ca en kvart, lägg sedan i löken och peppra och låt koka fem minuter till. Häll i det kryddgröna precis innan soppan hälls upp i tallriken.
Servera med bröd och valfritt pålägg.

This entry was posted in Blogg, Foto, Konsert, Natur, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.