Ryssgubbar och stinknävor

Ja så var floristiken igång. Gick i skogen i sju timmar och tittade på diverse blomväxter och samlade på sig ett antal myggbett. Jag blev så jäkla förbannad så det inte var klokt, de gjorde så ont! Och inte gjordes dagen bättre av att jag var kissnödig från start (tänker inte sätta mig och göra mitt mest privata när femtio andra personer springer runt på området eller låta myggen få tillgång till den delen). Turligt nog kunde Emilie vara räddaren i nöden som bodde i närheten. Hon bjöd dessutom på kladdkaka. Nam nam.

Igår fotade jag de stora ryssgubbesamlingarna vid Bornsjöns norra strand i vinden. Helt jättehäftiga är de.

Bunias orientalis, aka ryssgubbe.

Det blåste lite.

Leucanthemum vulgare aka prästkrage. Jag gillar Asteraceae. Det är fantastisk evolution.

Och här är ett par bilder till på knölsvanen på snooze från i måndags. Den verkade vara omtyckt av er.


This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.