Hamburg

Nu blir det bilder!

I fredags åkte jag till Hamburg för att hälsa på Johan. Som vanligt jobbade han till fem, som blev halv sex, så satte mig vid Jungfernstieg och tittade på fåglarna innan.

Kanadagås.

"You say whaaat?"

"Dumma unge, ge mig kakan då!"

Sothönebo à la storstad.

Vi åt sushi, åkte och handlade och hamnade framför tvn och South Park. Han har gjort det väldigt fint i lägenheten sedan jag var där sist – nu fanns där möbler!

I lördags var vi på Hagenbecks zoo i några timmar. Dagens höjdpunkt blev den unga svarta kråkan i busken som lät mig komma riktigt nära med kameran. På den övriga fågelfronten hittade jag mandarinand, bläsand, ejder, praktand, hödhuvad dykand, gravand, nilgås, brunand, vigg, brudand, gulkindad kricka, rostand, svangås, prutgås, stripgås, krontrana, gråhäger, snögås, sädgås, rödhalsad gås, koltrast, gräsand och svart svan som levde någorlunda fritt på området. Sarustrana och pelikaner fanns det också, samt en del exotika saker i bur, till exempel afrikansk jacana, vars fötter jag är djupt fascinerad av.

Elefantmatning som Johan var för mesig för att erkänna att han också ville göra.

Sädgäss med unge.

Jättestor karp på väg att äta upp mig.

Den större av de två påfågelhannarna som kivades.

Koltrast på marsvinsdagis.

Kamchatkabjörnunge.

Favoriten.

Afrikansk jacana. Kolla fötterna!

Ont om plats på flamingoön.

Pelikan.

Sen åkte vi till Planten un Blomen, en jättepark i västra delen av stan. Det var så varmt! Och jag hade så fel byxor på mig, de var lite för långa, lite för svarta och lite för tighta. Men vackert var där. Hittade ett fint viggpar.

Vigghane.

Sen bar det av hem för att ofrivilligt somna pladask på sängen en timme i helt fel ställning och kolla på Nittileaks (brukar inte gilla Filip och Fredrik, men det här är roligt).

I söndags fixade vi webhotell till denna blogg och hemsidan, så nu ska ni väl inte behöva höra mig tjata om några fler problem med den. Johan skäggade så bra. Sedan gick vi och fikade (två stora cookies för 1 euro!!) vid Hammer park och tog även en runda där i.

Hammer park.

Shih tzu-pilen.

Så kom måndag och Johan skulle till jobbet. Vid Jungfernstieg skildes vi åt och jag tog en tur runt vattnet och bekantade mig med sothöneungarna och ett par skäggdoppingar. Efter att planlöst vandrat lite hamnade jag slutligen vid Nikolai kirche, en kyrka som förstördes under WWII och vars torn nu står kvar som minne.

Lägg märke till regnbågen i fontänen.

Gott med äpple.

Favoritfågeln.

Knölsvan på snooze.

Sen gick jag och köpte Perssonlunch (fralla och philadelphia) samt frukt och ingen godis! Halv ett gick bussen till Lübecks flygplats, eller rättare sagt, flygtältbastu, och hade väldig flyt med bytena från och med Skavsta, så var hemma redan klockan 19. Då var jag hungrig!

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.