De tog mina bebisar

I torsdags när jag satt på skolan ringde Thomas och sa att Fredrik kommit hem och funnit vardagsrummet i en stor röra. Han hade varit uppe på mitt rum och datorn var borta. Någon eller några hade alltså gjort inbrott i huset. Sedan visade det sig att även hela min kamerautrustning var borta, samt en silverring jag fick av mina gudföräldrar i konfirmationspresent. Innan jag fick reda på att hårddisken stod kvar med alla mina bilder mådde jag inte så värst bra. Jag satt och skakade vid mikroskopet och försökte kolla på prep, men tack gode gud så stod faktiskt hårddisken kvar.

Johan följde med hem och vi blev bjudna på kvällsmat av familjen och vi satt och pratade om vad som hade hänt. Det var skönt. De blev av med en av sina datorer, parfymer, kontanter och några andra prylar, och vardagsrummet gick knappt att gå i för allt bråte tjuvarna rivit ur hyllorna.

Jag är så arg men samtidigt så tom. Karin uttryckte det så fint att jag har blivit vingklippt; jag kan inte fota och jag kan inte redigera. Igår kändes det som om jag hade den mest ovälkomna helgen framför mig någonsin, vad ska jag göra på mitt rum nu liksom? Där någon dessutom varit och rotat bland mina personliga saker. Jag har aldrig sett pyamasar på så många ställen i ett och samma rum förut. Men jag fick många klappar på axeln i skolan igår och det verkar som om familjens hemförsäkring gäller mina grejer också, så jag har skrivit en lista de ska få lämna in till försäkringsbolaget på alla grejer jag blev av med. Frågan är bara när pengarna kommer.

Idag var en väldigt trevlig dag dock. Gick hemifrån i snöovädret tjugo i sju för att ta mig in till Centralstationen och åka till Linköping och hälsa på Ida, Elin och Magda. Elin och Ida mötte mig på stationen och vi gick en sväng på stan, sedan gick vi hem till Ida i Gamla Linköping och åt jättegod svampkyckling. Därefter gick Elin, jag och en italienare hon träffade under sin au pairtid i Rom till julmarknaden i Trädgårdsföreningen där vi sedan mötte upp med Magda. Avslutade besöket med ett violte på ett fik på samma gata där Bosses glassbar ligger (som jag glömt namnet på). Köpte mig en grå kjol på MQ, en grå tröja med ett hjorthuvud på Sportif Unlimited och en burk närproducerad honung och en flaska svart vinbärsglögg på julmarknaden.

När jag kom tillbaka mötte jag upp med Johan och hans vänner på The Regent’s Pub och åt fish and chips och drack sen en Newcastle på en irländsk bar på Kungsgatan.

Sen vill jag säga det till er också att om ni ser en Canon EOS 5D mark II med tre tillhörande objektiv (normal, telezoom och macro) som saknar batteriladdare eller en splitter ny MacBook Pro 13″ på Blocket, Tradera eller dylikt, säg till mig då!

God natt.

This entry was posted in Blogg, Resa, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.