Back from the dead

Ojoj, vilken jäkla soppa det har varit sen Johan flyttade. Jag trodde ju han skulle kunna få igång internet lite snabbt, men näe, inte förrän i måndags kunde de komma. Och då failar de självklart att komma, så det såg ut som att bloggen och hemsidan skulle vara nere i ytterligare två veckor. Men nu har Johan hittat en temporär server så länge, dock funkar inte bildvisningsprogrammet här än och det går inte att klicka runt på nannie.se, utan det är bara startsidan som funkar än så länge. Men snart, förhoppningsvis!

Den senaste månaden har mest varit fylld av den vita jättetegelstenen till kemibok, iskalla dagar och tedrickande. -24,5 grader är liksom inte helt ok en tidig morgon när man ska till skolan. Kan dock berätta att jag klarade tentan med god marginal på första delkursen, och om två veckor är det dags igen. Det har varit precis som jag förutspådde – inte helt lätt men väldigt intressant. Laborationerna är dock mycket roliga, man får jobba och förstå hur formlerna fungerar praktiskt. Haft tur med labbgrupp också, tror inte det är någon annan grupp som skrattat så mycket som vi.

Jag har också hunnit med att hälsa på Johan i Hamburg, dock var det innan IKEA levererat möblerna (eftersom de lyckades skicka dem åt helt fel håll först), så lägenheten var helt tom så när som på två madrasser och ett litet databord. Vi stötte dessutom på ett knäppo som hade tråkigt och inte hade något bättre för sig än att förfölja oss i flera kvarter och säga obscena saker. Men annars var det trevligt! Besökte en fågeldamm med mycket närgångna svanar och drack jättegott lokalproducerat öl.

Bildar har det inte blivit så många heller, eftersom jag har en orbitalteori att greppa i första hand, men här kommer ett par.

Annelie använder byretthållaren för att skriva. Gud vad jag skrattade.

En udda fågel vid fågelbordet.

Annelies ena hund Mio.

Skrattmåsar i Hamburg.

Hauptbahnhof i Hamburg. Undrar vad Philips fått punga ut för att annonsera där..

Knölsvan i Hamburg som blåser bubblor!

Så. Kallt. Jag såg knappt ut ur mina fönster. Men ack så vackert.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.