VT12

I fredags var det statistiktenta, och i morgon börjar vårterminen 2012. För min del innebär det först växtfysiologi, sen zoofysiologi och så en ganska lång ekologikurs fram till sommaren. Ser jättemycket fram emot den här terminen! Kursboken vi har nu de första två kurserna verkar vara helt fantastisk. ALLT står där i, till och med lite om atomorbitaler.

Igår var jag hos Ottilia och lagade mat och kollade på På spåret. Känns konstigt, men kul, att vi snart blir grannar. När hon flyttade till Linköping år 2000 sa jag att jag skulle börja på LIU så att vi kunde leka varje dag. Nu blir det leka i Solna istället, men det är ju minst lika bra. Jag går och möblerar i huvudet hela tiden, haha. Ett skrivbord, en säng, ett avlastningsbord med två ministolar, en hylla och en fåtölj ska få plats på 17 kvadrat. Det blir nog lätt!

Även om jag lagt väldigt många timmar på att pendla det ett och ett halvt år jag bort här i Draget är jag så tacksam för att jag fått uppleva denna fantastiska natur och lära känna mina sysslingar lite bättre. En av de allra bästa sakerna med att ha flyttat hemifrån är också att jag blivit tvungen att lära mig att laga mat. Nu i efterhand är jag glad att jag inte fick korridorsrum med en gång, för nu har jag kunnat misslyckas med vissa maträtter framför folk jag känner, och inte främlingar i ett allmänt kök. Ingrid har dessutom gett mig massor av bra matlagningstips. Jag vet hur det funkar i Ottilias korridor med köksvakter och månadsinsamling för kökssaker, så jag känner mig mycket lugnare inför den här flytten nu, än vad jag hade gjort om jag flyttat dit med en gång. Hm, jag är då allt en orolig själ.

Höll dock på att gå illa idag, för när jag städade toaletten i morse tänkte jag inte på att jag använde fel rengöringsmedel i badrumsskåpet. Två stora blå fläckar blev det, men efter att ha haft på Yes (mammas förslag) några minuter tog jag gnuggsvampen jag lånat av Karin för att ta bort Sigges röda hårfärg ur badkaret och fick bort dem. Så nu är det verkligen rent! Skar mig dock när jag tvättade glashyllorna. Gör ont, men är i alla fall inte svullet.

En bra sak som hände idag var att Karin fick syn på några gråsiskor som var framme vid fågelbordet. Jag tror att de är ganska vanliga vid fågelbord på vissa platser i landet, men jag hade aldrig sett någon förut. Så det blev ett nytt kryss! Inte lika fantastiskt kryss som Fridas bruntrast, men ändå. De var så små och söta! Talgoxarna såg väldigt stora ut bredvid, faktiskt.

I torsdags regnade det hela dagen, men precis innan det blev mörkt började det vrålsnöa istället, så i fredags när jag gick till bussen höll jag på att trilla säkert tre gånger från det att jag gick utanför dörren tills jag var framme vid universitetet. Jösses Amalia, säger jag bara. Lite snö ligger fortfarande kvar, och jag hoppas faktiskt att den gör det i morgon också. Vill inte ha en lika slaskig födelsedag som förra året, när Johan och jag spenderade två tråkiga timmar på Brommaplan för att hans hyresvärdinna glömt ta med nyckeln när hon skulle visa lägenheten.

Förresten så har jag uppdaterat hemsidan. Var bara ett halvår sen. Heja mig.

This entry was posted in Blogg, Foto, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.