Växjö i Stockholm

I fredags kom mamma och mormor upp för ett helgbesök. Det började ju inte så bra för min del dock, när först inte bussen in till stan kommer, sen missar tunnelbanan med fem meter på grund av en hel skolklass som klev på och slutligen nästan stressar ihjäl mig för att vi ska hinna i tid till teet när jag 50 meter innan målet får reda på att vi inte alls är tio minuter sena, vi är 20 minuter tidiga.

De hade bjudit med mig att sova på deras hotell, så dit gick vi först. På vägen såg vi Leif Pagrotsky (den mannen är verkligen kort!). Sen tog vi tunnelbanan till Classic Tea Room vid St Eriksplan och drack afternoon tea, minsann. Sconesen var så goda så man fick tårar i ögonen, nästan. Sen gick vi in till stan igen och kikade lite på Designtorget och PUB. Blev inte så glad när jag såg att många av sakerna inne på systrarna Voltaires avdelning var gjort av snäckskal.. inte bra. Och dessutom hade de dålig plast! Fy fy. Sedan gick vi till Borgmästar’n i Gamla Stan och jag fick ÄNTLIGEN min Paulaner. Som jag längtat! I vilket akut behov av toalett jag blev sen är ju en annan historia…

Classic Tea Room.

Paulaner.

Igår klev vi upp tidigt för att åka hem hit och fika med Karin och familjen. Det blev massor av goda kakor och många skratt. Intensivt och kort, vid halv tolv bar det av till universitetet där jag visade dem mina fina skyddsglasögon och sedan åt vi lunch på NRM och gick runt där tills de stängde. Två saker slog mig extra hårt; blåvalar och sjöelefanter är ju verkligen gigantiska och kolibrier måste ha det proportionellt största bröstbenet i fågelvärlden. Därefter tog vi tunnelbanan till Östermalmstorg och därifrån spårvagnen ut till Skansen för att äta jättegod laxpaj på Lilla Parkkaféet. Drack lite mindre öl denna gång och lyckades hålla mig ända hem (tog en timme att gå till hotellet på Tulegatan i mormors och mammas takt).

Kolla bröstbenet!!

Mamma och blåvalen.

Mamma och sjöelefanten.

Kväll över Wasamuséet.

Idag kom vi iväg halv tio och låste in grejerna på centralstationen, sen vandrade vi runt på Hötorget en och en halv timme, mamma hittade massor av servisdelar. Jag hittade gråsparvar och duvor. Alltså, att fota djur är ju egentligen bäst i stan eftersom de är minst rädda för en där och man kan komma jättenära! Sedan åt vi lunch på Kulturhuset och hade fantastisk utsikt tills det var dags för mamma och mormor att kliva på bussen och åka hem.

Gråsparv.

Gråsparv.

Duva.

Ja, en fantastiskt trevlig helg var det. Enda gångerna jag plockade upp plånboken var för att ta fram universitetskortet eller för att mormor gav mig pengar. Så tack, tack och tack, igen. Och eftersom vi gick så mycket har även jag fått se mer av stan. Jag gillar verkligen Stockholm.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.