Skäggdoppingsjakt på Frescati

Tog en promenad efter jobbet genom Bergianska Trädgården för att leta efter skäggdoppingar i Brunnsviken. Som vanligt så hittar man mycket annat distraherande på vägen.

En rådjursbock (Capreolus capreolus).
Pestskråp (Petasites hybridus).
Sothöna (Fulica atra).
Skrattmås (Chroicocephalus ridibundus).
Större hackspett (Dendrocopos major).
Trädkrypare (Certhia familiaris).
Porslinshyacint (Puschkinia scilloides).
Nagelört (Draba verna).

Visst hittade jag ett skäggdoppingpar, på nästan samma ställe som sist jag såg skäggdoppingar i Brunnsviken (vilket var innan jag flyttade till Bergen och därför ganska många år sedan). Kruxet var ju bara att de höll på att bygga bo mitt inne i en vassrugg och jag fick sitta och passa på dem med manuell fokus. Dagens utmaning, minst sagt!

Skäggdopping (Podiceps cristatus).
This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Vardag. Bookmark the permalink.