Kullaberg och bilkyrkogården

Eftersom min lediga torsdag blev bortbytt mot en lördag, så tog hela familjen sitt pick och pack och gav oss iväg på en minisemester till Kullaberg. Efter ett litet missöde med kvarglömd matsäck i kylskåpet hemma vandrade vi runt en stund vid fyren och sedan ner till Josefinelust. Efter att ha proppat i oss en hop energigivande kex började vi också nedklättringen till Nimis, Lars Vilks otroligt coola drivvedsborg. Är djupt imponerad av det bygget, alltså.

Ett gäng svalungar ovanför toaletterna.

Fyren.

Josefinelusts strand.

Arx.

Nimis.

Nimis sett ovanifrån. För att förstå hur brant det är ner måste man nog ha varit där själv.

Inuti.

Kvällen spenderades inne i Helsingborg. Åt supergod pizza och tog varsin McFlurry och gick och tittade på Kärnan och terrasstrapporna. Helsingborg är en stad jag verkligen inte skulle vilja bo i, den andas alldeles på tok för mycket sommar för mig. Sov gjorde vi på Hotel Tornet, vilket visade sig bli ganska svårt. Sängarna i den bäddsoffa som fanns lutade neråt i både huvud- och fotänden, så fick bulla upp med soffkuddarna. Men trots det var det omöjligt att hitta en bekväm ställning, men framåt fyra somnade jag tillslut.

Terrasstrapporna sett ovanifrån.

I morse tog vi vägen förbi Ryd på hemvägen för att gå och kika på bilkyrkogården. Det var också mycket häftigt, rekommenderas varmt för den fotosugne. Eller för den som vill se SAAB i diket, förstås.

Mellan bilarna fanns det ingen skog när stället lades ner, utan den har vuxit upp under alla år som bilarna fått förfalla.

Den enes död, en andres bröd.


This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.