Jäkla bra dag alltså

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Dock kände jag mig helt slut och nedstämd i morse (ska ta en välbehövlig sovmorgon i morgon, hade behövt en ledig dag efter tentan tror jag), men det lättade märkbart vid lunchen och när jag kom hem vid 18 var jag helt glad. Största orsaken till denna positiva utveckling var framförallt mycket trevligt sällskap under lunchen och på eftermiddagen idag. Jag vet inte vad det var som var bättre med det än vanligt, men något var det.

Stannade till i Liljeholmen på vägen hem och skulle leta efter något varmt, stickat till Tjärnö, men det gick inte så bra. Sen handlade jag massa god mat på Willys och lyckades undkomma alla försäljare på väg tillbaka till tunnelbanan och när jag kom hem gjorde jag massor av biffar! Karin var helt imponerad av att jag gjorde dem utan recept, men jag hade faktiskt fuskringt till mormor innan.

Och medan jag åt mina goda biffar spelade Karin min favoritpsalm, vilket i tankarna förde mig tillbaka till vår väldigt roliga konfirmationsgudstjänst för fem år sedan, då jag hörde den sist.

Sen har jag varit ännu mera duktig – jag har dammsugit och städat rummet, toan och hallen (hade lyckats odla lite Ascomyceter i en papperskorg, bl.a). Pratat med Ottilia har jag också gjort, hon stod i köket bland pakistanierna och bakade morotsbröd. Och nu sitter jag här med Spotify på shuffle och en påse wasabiärtor.

Härligt trött är jag. I morgon bär det av till Vällingby för att kolla om där finns något stickat till mig. Och läsa lite om de mysiga Nematoderna såklart.

Inga nya bilder tyvärr, men här är ett par lite äldre bilder på mah neighborhood för er som vill se.

Såhär såg det ut söderut den 22e när jag öppnade dörren på morgonen. Detta smälte om tur väl var bort under dagen. Frost är fint, men inte snö. Tycker jag.

Och såhär såg det ut för två veckor sedan om man vandrade några hundra meter norr om huset. Går man en bit till åt samma riktning kommer man till Mälaren.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.