Hösten har kommit

Ett par dagar efter att mamma och jag var i Halmstad åkte jag upp till Stockholm igen. Var på fotoutställning med Annelie, besökte Vaxholm för första gången och avslutade blogginläggen om USA. Sedan började skolan igen. Sista året, vilket betyder masterarbete till slutet av maj. Det jag ska försöka ta reda på är om grässläktet Briza är monofyletiskt eller inte. Har varit på herbarierna i Stockholm och Uppsala för att samla material och labbat massor. Och mer ska det bli.

Min nuvarande arbetsplats. Dekorerat den med lite bergrör (Calamagrostis epigeios).

Min nuvarande arbetsplats. Dekorerat den med lite bergrör (Calamagrostis epigeios).

Jag hann inte riktigt vara nervös inför skolstarten i september för jag såg så mycket fram emot den nya studentlägenheten jag skulle få tillgång till. Flyttade 50 meter över gården från korridorsrummet till en etta med pentry på bottenvåningen. De tre första veckorna sov jag på golvet och hade inget bord, men sedan kom mamma och pappa upp och hjälpte mig flytta de stora grejerna.

Före och efter.

Före och efter.

För två veckor sedan var jag ner till mamma och pappa igen och vi hade bildvisning från USA-resan i Linneryds bygdegård för släktingarna. Jag tror det blev rätt lyckat! Förra helgen var Johan här. Vi var på öl- och whiskymässan i Nacka och Ane Brun på Södra Teatern. Fantastisk konsert. Nästa vecka blir det Linnéa Olsson på samma ställe.

Igår hann jag med en liten promenad i det fina vädret. Måste ju ha höstbilder till almanackan jag brukar göra varje år.

Oxel (Sorbus intermedia).

Oxel (Sorbus intermedia).

Löktrav (Alliaria petiolata).

Löktrav (Alliaria petiolata).

Lönnar (Acer platanoides) i olika färger.

Lönnar (Acer platanoides) i olika färger.

Nyponbuske.

Nyponbuske.

Berberis (Berberis thunbergii).

Berberis (Berberis thunbergii).

Koltrast.

Koltrast.

Flockfibblor (Hieracium umbellatum).

Flockfibblor (Hieracium umbellatum).

Hagtorn (Crataegus sp.).

Hagtorn (Crataegus sp.).

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.