Heldag på Skansen

Igår klev jag upp sju för att vara inne vid Skansen kl 10 då de öppnade. Eftersom det var valborgsmässoafton hade de snällt bestämt att det var gratis inträde för alla med studentkort, så därför behövde jag bara betala enkelt inträde när jag gick in på Akvariet. Det var lite mindre än jag trott, men var häftigt att vandra runt bland ringsvanslemurerna och blev mäkta imponerad av deras snäcksamling. Papegojorna som sa “God dag god dag” var också roliga.

Skönaste lemuren.

Surikat på utkik.

Mini-Nemo.

Efter en timme där inne gick jag en sväng och tittade på de andra djuren. Vitkindade gäss är roliga alltså. När jag satt och åt lunch låg en av dem bredvid och på andra sidan dammen var det några till. De skrek och hade sig till varandra, ibland lät det verkligen som att de skällde som hundar. Han som låg bredvid mig jagade bort fiskmåsarna och gräsänderna så att bara han skulle få brödet jag slängde ut, och när jag matade honom gav han ifrån sig ett ljud som sa ungefär “Just det, det är mig du ska mata, inte de andra”. Jag träffade också på en otroligt nyfiken, eller kanske bara otroligt hungrig, ekorre som hoppade runt runt mig. Den såg lite sliten ut, nästan som om den stått uppstoppad i ett skåp några år och sedan fått liv igen.

Tjockisgås.

Lappuggla.

Påfågel.

Vid ett träffade jag Annelie vid Kungsträdgården och såg på de bleknande körsbärsblommorna och åt mjukglass med lakritsströssel. SOM jag längtat efter det. Var någon form av japanföreställning eftersom det tydligen var körsbärsträdens dag, så såg flera roligt utklädda personer. Är glad att jag kommit över det där stadiet. Sedan åkte vi till Solnahallen för att gå på megaloppis. Var på jakt efter en brosch eftersom jag tappade min jättefina fjäril i Hamburg, men hittade istället två skivor – Grace Under Pressure på LP och The Spirit of Radio Greatest Hits 1974-1987 på CD, båda av Rush.

Sedan bar det tillbaka till Skansen för att titta på Frida när hon dansade på Solliden. Men först hann vi med att titta på en gravid get, en supersöt kaninunge och de livliga renungarna.

Så tillslut var det dags för Kårsdaget och Baletten Kårsetten att uppträda. Var roligt att äntligen få se Frida in action!

Frida och co i Kårsetten.

Innan elden tändes hann vi med att äta, både huvudrätt och världens dyraste chokladboll till efterrätt, titta mer på djuren och äta sockervadd, vilket jag säkert inte gjort sen vi var i USA, det vill säga för 12 år sedan.

Pappa ren äter ren- och fönsterlav.

Tvärstopp.

Sen äntligen var det dags för eldtändning. Som tur väl var var vinden inte sugen på att blåsa åt vårt håll, så vi klarade oss undan all rök. På andra sidan fick de stå med vattenslangar och spruta. Hade hela dagen sett fram emot att få se Patrik Isaksson spela, men de var sena i programmet och jag ville inte missa sista bussen, så hörde honom börja men inte sluta på första låten. Och det lät bra, så han är approved. Surt att inte få en bild, men jag ville heller inte gärna frysa mer. Kunde trösta mig med att bussen var tidig, vilket var en väldigt glad överraskning.

This entry was posted in Blogg, Foto, Konsert, Natur, Upptäcktsfärd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.