Grodsafari

Klockan 18 började vandringen genom Älvsjöskogen till Långsjön med start vid Stockbergsvägen i Älvsjö. Johanna hade dragit med mig och Frida och olyckligtvis (för oss) regnade det massor, men det är ju bara bra grodväder.

Först gick vi till en liten privatägd damm där de hade mindre vattensalamander och Frida fick syn på en präktig hanne i parningsdräkt som de fångade i en fin hemmagjord hov (kökssil + lång pinne + silvertejp).

Johanna och Herr Salamander.

Frida och Herr Salamander.

Sedan gick vi till dammen med många namn, men guiden kallade den för Aldammen (har jag för mig), eftersom där växte alar i. Tog ett tag att få syn på grodorna, men när man väl såg en såg man också alla andra. De var lätta att missta för annat bråte som låg på botten.

Vanlig groda.

Sedan vandrade vi ner mot Långsjön och åt vår matsäck. På vägen hittade vi ett trasigt koltrastägg. Fantastisk färg.

En koltrast som aldrig blev av.

Tyvärr hann jag inte fota paddan innan den hoppade ner i vattnet, men där fanns också en ensam liten groda som brummade.

Vanlig padda.

Lerig och blöt satt jag på tunnelbanan hem med en liten vårfryle i handen. Nu ska jag gå och lägga mig, och i morgon kommer mamma och mormor och bor hos mig under helgen. Är bland annat Skansen, Fjärilshuset och megaloppisen i Solnahallen inbokat. Skoj skoj!

Och tack igen till Johanna som kom med förslaget om att vi skulle gå på den här grodsafarin.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Upptäcktsfärd, Vardag. Bookmark the permalink.

One Response to Grodsafari

  1. Pingback: Vårlek | Pekuchun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.