Ett skrivbord

Jag tänkte att jag också kunde vara sådär skojsig som Dagens Nyheter och göra ett reportage om mitt eget skrivbord och hur det ser ut (när man pluggar molekylär cellbiologi).


1. Te + vattenkokare. Dämpar sötsuget väldigt bra. Favorittéet just nu är det marsipante som mamma och pappa köpte till mig i Tyskland i somras.
2.  Anteckningsblock och hand-outs. Skulle inte komma ihåg mycket från föreläsningarna om jag inte antecknade.
3. Kurspärm med schema, instuderingsfrågor och laborationshandledning.
4. The Cell 5e. Vilken kursbok! Fantastiskt intressant.
5.  Tjock-Nannie. Min externa hårddisk (som är en han) där allt av värde finns. Filer som skapades av sitt 10-åriga jag är alltid roliga att läsa. Och såklart ALLA foton!
6. MacBooken och framför allt iTunes. Går inte att plugga utan musik. Tyvärr är det lite dålig internetmottagning här på landet, så har fått säga upp mitt Spotifybetalkonto eftersom det ändå aldrig går att spela låtar därifrån.
7. Minneskortläsaren. Alltid bra att ha nära till hands.
8. Fågelguiden. The fågelbok.
9. Min fina anteckningsbok där jag samlar otrolig fakta från alla världens hörn.
10. Min almanacka. Födelsedagar får inte glömmas bort.
11. Små anteckningsblock där alla inköpslistor och minnessaker skrivs upp.
12. Mitt sudd! Herregud vad jag skulle vara körd utan det.

Ja så har jag det. I onsdags fick jag akut halsont och därpå följde huvudvärk och hosta, så därav c-vitaminen och nässprayet framför teet. Men nu mår jag bättre och kommer inte att missa första laborationsdagen i morgon. Har dock fortfarande flagnande hud på näsan efter alla femtio gånger jag snytit mig och ryggvärk efter alla hostattacker.

I morgon ska jag också hämta kameran min som varit på lagning. Hoppas jag i alla fall, för hon som jag lämnade in den till sa att eftersom jag inte skickat med batteriet skulle de ju inte kunna se om den funkade sedan eller inte. Men jag kan inte tänka mig annat än att en Canonverkstad har ett extrabatteri till var och en av sina modeller som fortfarande säljs. Blir till att fota lite höst senare i veckan (kommer vara mörkt när jag kommer hem mån-ons), men tills dess får ni lugna er.

Dock kan jag ju visa ett par bilder jag tog med pappas kamera förra vintern. Köpte (visade det sig) urkass 1600 ISO Fuji-film som i princip bara bestod av gryn och ingen kontrast alls. Dock funkade vissa av dem om man konverterade dem till svartvitt och ökade kontrasten massor i skannern på jobbet. Jag hade glömt att jag sparat dem på skiva, men hittade den häromdagen. Därav att ni inte sett dem i digital form tidigare.

Ängen vid vattentornet på Teleborg.

Farin.

Ett stort tack till mamma för hand/fotledsvärmarna. De har hållit mig extra varm under de här sjukdomsdagarna.

This entry was posted in Blogg, Foto, Skolan, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.