Ett annat samhälle

På Djurgården, ganska precis efter bron vid den stora gräsplätten, rör sig en ganska stor flock vitkindade gäss. Tänkte att jag måste ju föreviga de små innan de blir alltför stora och tog en tur dit i eftermiddags.

Det är fantastiskt hur de beter sig. De vet exakt vilken unge som är deras och väser åt alla andra och kommer någon unge bort blir det ett fasligt liv. Som till exempel när två halvvuxna ungar betade själva på min sida rabatten och det plötsligt hördes högljudda skrik från motsatta sidan då föräldrarna insåg att ungarna inte var där längre. Men så fort en av föräldrarna steg upp i rabatten så såg den ungarna och tystnade.


Hade med mig ett äpple som jag matade dem med. Den här ungen var särskilt snabb och hann nästan hela tiden före sina föräldrar och tog biten. Pappan var dock väldigt sugen också och gapade åt mig att ge honom mer, haha. En gång hann jag inte rycka undan handen innan han tog äppelbiten, men mina fingrar hamnade ändå lyckligtvis inte emellan.
Sedan gick jag till Sandra som jobbar på biologiska museet och fick en liten rundtur. Coolt att de har en uppstoppad valross där.

"Excuse me, I'd like to ass you a few questions."

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.