En bra början

Det har varit en bra början på sommaren. Hade sista redovisningen på växtsystematiken den 31 maj, sen var jag kvar i Stockholm en vecka. Letade sommarklänning med Sofias och Susannas hjälp utan framgång, skaffade Netflix (var under förväntan), var på minifågelskådning med Annelie och Sandra på Lidingö och hjälpte till att ordna studentkalas för syssling Ingrid. Sen åkte jag en sväng till Hamburg för att hälsa på Johan och alla fåglar vid Jungfernstieg. Gick in till T-centralen halv tre på morgonen för att hinna med första flygbussen till Skavsta, mötte inte en själ förrän jag kom fram till Kungsbron. Från Hamburg tog jag tåget till Växjö till mamma och pappa. Hälsade på mormor och morfar, åkte till Gränna över dagen med brorsan och gick på mer studentkalas.

Sandra och Annelie spanar fågel.

En svarthakedopping jagar iväg en knipa.

 

 

Rhododendron i Planten un Blumen i Hamburg.

Geranium.

Hittade en Panadanaceae, som vi pratat om på växtsystematiken men inte haft material till.

Det här är häftigt. Xanthorrhoeas bladbaser sitter kvar på stammen (som ni ser i toppen) när bladen vissnat, vilket gör den mer brandtålig.

Elbetunneln.

Denna grågåsunge och dess syskon och föräldrar kom väldigt nära mig när jag började kasta äppelbitar till dem. Till slut började de picka på mina knän för att jag inte gav dem mer tillräckligt fort. Sen skulle de upp och gå på promenadstråket.

Fler grågåsfamiljer var på promenad.

 

Vilande grågås.

 

Knölsvan.

 

 

En skäggdopping kom väldigt nära och jag fick mina bästa bilder på en hittills.

 

 

Tåget till Köpenhamn var en halvtimme försenat och jag blev rädd att vi skulle missa färgan och jag inte hinna med tåget till Växjö från Köpenhamn, men färjorna verkade gå med halvtimmestrafik så jag kom fram i god tid ändå.

Testar nya virknålen hos mormor och morfar som jag inhandlat på Erikshjälpen.

Ebba Brahe släpper av och på folk till Visingsö i Gränna. Elias fick sin hamburgare och jag hittade en plan parkeringsplats denna gången.

Så, i fredags åkte jag tillbaka till Stockholm, packade upp och packade om och åkte till Frida i Tromsö på lördagen. Men det tar vi nästa gång.

This entry was posted in Blogg, Foto, Natur, Resa, Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.